sobota, 7 marca 2015

Francuskie szaleństwo a'la rolada




SKŁADNIKI:

  • szpinak bebe (ilość wg. uznania)
  • pomidorki cherry (ilość wg. uznania)
  • 0,5 trójkącika sera pleśniowego
  • 250 g łososia
  • ciasto francuskie 
  • garść słonecznika - ziarno
  • 1 żółtko 
  • przyprawy: zioła prowansalskie, suszone pomidory, czarnuszka. 

PRZYGOTOWANIE:


  • Szpinak myjemy, pomidorki kroimy w pół, ser pleśniowy kroimy w plastry. 
  • Łososia należy pokroić w paski, skropić cytryną, osolić. 
  • Na rozwałkowane ciasto francuskie wykładamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami. 
  • Następnie ciasto zwijamy, dokładnie dociskając. 
  • Żółtkiem smarujemy wierzch ciasta i posypujemy słonecznikiem. 
  • Roladę pieczemy w piekarniku około 40 min w temperaturze 180 C,
  • Kroimy w wąskie paski. 
  • Możemy podawać na ciepło jak również na zimno. 
SMACZNEGO !!! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz