Szybkie, zdrowe a do tego smaczne. W mojej kuchni królują często. Ja, mój mąż, rodzina każdy je uwielbia. Na śniadanie, na kolację jako przekąska i do kawy....idealne. Nie mogą się znudzić. Chcę Was zachęcić do przygody z tym przysmakiem.
SKŁADNIKI:
- 2 szkl płatków owsianych
- 1 szkl otrębów (pszenne, żytnie, gryczane)
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 dag masła / inną alternatywą zamiast masło może być jogurt naturalny
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- dodatki które można dodać do ciastek: kokos, słonecznik, pestki dyni, płatki migdałów, rodzynki, żurawina,inne suszone owoce oraz każdy inny fantazyjny pomysł.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą w misce. Nagrzać piekarnik do 160 C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować nie wielkie kulki kłaść na blaszkę i docisnąć delikatnie ręką. Piec przez 15-20 min.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 min
Jestem ciekawa czy mój pomysł na ciasta owsiane Wam się spodobał. Mam nadzieję że podzielicie się ze mną spostrzeżeniami oraz zdjęciami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz