środa, 6 sierpnia 2014

Ciasteczka owsiane


Szybkie, zdrowe a do tego smaczne. W mojej kuchni królują często. Ja, mój mąż, rodzina każdy je uwielbia.  Na śniadanie, na kolację jako przekąska i do kawy....idealne. Nie mogą się znudzić. Chcę Was zachęcić do przygody z tym przysmakiem. 


SKŁADNIKI:
  • 2 szkl płatków owsianych
  • 1 szkl otrębów (pszenne, żytnie, gryczane)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 dag masła / inną alternatywą zamiast masło może być jogurt naturalny 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej 
  • dodatki które można dodać do ciastek: kokos, słonecznik, pestki dyni, płatki migdałów, rodzynki, żurawina,inne suszone owoce oraz każdy inny fantazyjny pomysł.
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą w misce. Nagrzać piekarnik do 160 C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować nie wielkie kulki kłaść na blaszkę i docisnąć delikatnie ręką. Piec przez 15-20 min. 


CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 min 

Jestem ciekawa czy mój pomysł na ciasta owsiane Wam się spodobał. Mam nadzieję że podzielicie się ze mną spostrzeżeniami oraz zdjęciami.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz