SKŁADNIKI:
- 100 g łososia
- 1 plaster szynki włoskiej
- 1 ugotowany burak (można kupić gotowe ugotowane buraki)
- garść liści szpinaku bebe
- przyprawy do łososia: sól, pieprz, rozmaryn, sok z cytryny
- składniki do dresingu: oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie (składniki należy wymieszać ze sobą dodać 1 łyżkę wody)
PRZYGOTOWANIE:
- Łosoś umyć, wysuszyć, następnie dodać przyprawy pokropić cytryną włożyć do naczynia żaroodpornego dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Piec przez 20 min w temperaturze 180 C.
- Szpinak należy umyć wyłożyć na talerz.
- Burak kroimy na cienkie plasterki, układamy na szpinaku. Zalewamy przygotowanym dresingiem.
- Upieczonego łososia kładziemy na sałatkę. Gotowe !!!
Szybko...zdrowo...smacznie ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz