środa, 24 września 2014

Łosoś w szynce włoskiej na zielono-czerwonym wypasie ;)



SKŁADNIKI:

  • 100 g łososia 
  • 1 plaster szynki włoskiej 
  • 1 ugotowany burak (można kupić gotowe ugotowane buraki)
  • garść liści szpinaku bebe 
  • przyprawy do łososia: sól, pieprz, rozmaryn, sok z cytryny
  • składniki do dresingu: oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie (składniki należy wymieszać ze sobą dodać 1 łyżkę wody)
PRZYGOTOWANIE:

  • Łosoś umyć, wysuszyć, następnie dodać przyprawy pokropić cytryną włożyć do naczynia żaroodpornego dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Piec przez 20 min w temperaturze 180 C. 
  • Szpinak należy umyć wyłożyć na talerz.
  • Burak kroimy na cienkie plasterki, układamy na szpinaku. Zalewamy przygotowanym dresingiem. 
  • Upieczonego łososia kładziemy na sałatkę. Gotowe !!! 
Szybko...zdrowo...smacznie ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz